Рамковите сглобяеми къщи Част 1

Разгледайте по-отблизо най-често срещаните сглобяеми къщи. Сглобяемите къщи за живеене могат да бъдат квалифицирани на различни видове така.

*Рамковите сглобяеми къщи – много популярни, лесни и бързо строящи се, без излишен отпадъчен боклук, направо на място, на терен, на който желаете да бъде поставена.

Можете да получите рамковите сглобяеми къщи по няколко начина:

  • поръчайте изграждането на рамкова къща. Всички материали се доставят на строителната площадка и къщата е изградена от тях, което отнема до няколко месеца;
  • купете комплект за рамкова къща и извършете независима конструкция. Конструкцията на рамкови къщи може да бъде боядисана-панелна и въз основа на силова рамка и обшивка на къщата с всякакъв траен материал: облицовка, дървен материал, декоративен камък и др.

Къща с рамкови панели се изгражда малко по-бързо поради покриване на къщата с големи панели. Но също така има много минуси в сравнение с къщи от електрическа рамка с декорация на стени от облицовка или дървен материал: панелите изгниват или се сриват. Този недостатък е свързан с влажния климат на Беларус.

Изграждане на етапи:

  1. фундаментно производство;
  2. рамкова конструкция;
  3. изолация на дома и декорация на стени;
  4. вътрешна украса.

Къща може да бъде построена без вътрешна украса и завършена по друго време, ако пълната сума не е достатъчна за изграждането на напълно завършена къща.

Модулните къщи също могат да бъдат рамкови, а процесът на изграждане на модулните къщи е различен. Срокът на експлоатация на рамковите сглобяеми къщи, при спазване на строителната технология, при закупуване на висококачествени материали (не непременно най-скъпите) и навременна поддръжка на къщата (подмяна на изолация), къщата ще продължи повече от 50 години и може да надхвърли 100 години.

„Правилната“ рамкова сглобяема къща ще бъде най-топлата и икономична за използване, но е подложена на пожар като всички дървени къщи. Единствените разлики при запалването на дървени къщи и „незапалими“ къщи е, че скоростта на пожара ще бъде по-бърза. И след пожара къщата ще бъде унищожена до основи.

Към Част 2

Рамковите сглобяеми къщи Част 1