Повече за секционните гаражни врати

Секционните гаражни врати също имат много фенове и всичко това, защото са красиви, удобни за използване и функционални. Секционните врати се състоят от панели, които се сгъват до тавана на гаража. Металните панели се полагат заедно чрез уплътнителни уплътнения. Понякога панелите са направени от „сандвич“ от два листа поцинкована стомана и полиуретанова пяна.

Повдигане на секционните гаражни врати

Повдигането на секционните гаражни врати се извършва с дистанционно управление, по-рядко с ръчно закрепване. Ще бъде полезно да инсталирате сензори, които откриват препятствие под секцията и блокират движението на портата. Портите на повдигащо-обръщащия тип имат значително тегло, затова си струва да укрепите основата на местата на тяхното закрепване.

Ролетните гаражни врати или ролетни щори най-често се произвеждат от алуминиеви ламели. Които се навиват в специална кутия под тавана на помещението. Възможно е също така да се произвеждат ламели от пластмаса или стомана. Но първият е по-подходящ за защита на прозорци, а вторият, макар и надежден и издръжлив, не е в голямо търсене поради високата цена на материала.

Поставянето на рулонната кутия е възможно и на страничната стена на гаража, ако зоната го позволява, отвън (по-бюджетна опция) и отвътре (най-сигурният тип поставяне). Както при предишния тип гаражна врата, ролетите се движат с помощта на дистанционно управление или ръчно. Инсталирането на електрическо задвижване и специална система за управление на портата ще струва повече, но възможността да не излизате от колата в сняг или дъжд, за да отворите гаража, се примирява с такива разходи.

Кога е добре да заложим на ръчния механизъм

Ако гаражната врата не се планира да се отваря често, тогава ръчният механизъм за повдигане и спускане ще бъде най-добрият избор. В допълнение към инсталирането на сензор, който сигнализира за наличието на препятствие, е възможно да се инсталира датчик за температура, влажност и вятър, както и противопожарна система.

Детайлите и подробностите са доста и са от значение, за да вземете най-правилното решение за направата на Вашата гаражна врата.

 

 

 

Повече за секционните гаражни врати