Лазерно обезкосмяване – Как точно работи?

Лазерно обезкосмяване – нежеланите косми по тялото и лицето тревожат милиони хора по света.

Традиционните методи за премахването им, като бръснене, скубане, кремове, носят облекчение за много кратко време. Електролизата е по-радикалния метод, но много пациенти се оплакват от прекалена болезненост на тази процедура.

И само лазерно обезкосмяване гарантира радикално, бързо и безболезнено премахване на нежеланата коса. По време на тази процедура целостта на кожата Ви не се нарушава, което прави този начин за справяне с космите един от най-безопасните.

Лазерната епилация използва мощни светлинни импулси с определен спектрален диапазон. За да потисне растежа на космите и да премахне изцяло фоликулите им.

Червената светлина на александритния или рубинен лазер прониква свободно през повърхностните слоеве на кожата.  Тя се поглъща от меланина, присъстващ в големи количества в корените на космите и космените фоликули.

Светлинната енергия се превръща в топлинна енергия в космените фоликули, което води до тяхното нагряване и унищожаване. В резултат на това по-нататъшния растеж на космите спира. Мощтността на лазерния импулс са подбрани така, че фоликулите да имат време да се свият и да изгорят без да увреждат кожата на около.

Лазерът използва само светлина за премахване на космите, за това тази процедура не причинява дразнене на кожата или други подреждения, които могат да причинят други методи.

В един импулс се осветява петно ​​с диаметър до 18 мм (в зависимост от мощността на лазера и използвания сменяем оптичен инструмент). Голяма част от кожа се обработва незабавно и сравнително бързо, за няколко минути, като се спазва точността на манипулациите.

Колко ефективна е лазерната епилация

Високата дългосрочна ефективност на лазерната епилация е доказана с многобройни клинични проучвания и дългогодишният опит в използването на лазери. Космените фоликули се унищожават и им трябва дълго време за да се възстановят. След няколко процедури се наблюдава значително намаляване на броя на космите. Докато остатъчните косми стават по-тънки, по-блестящи и по-малко забележими от преди.

Колкото по-тъмни са космите, тоест колкото по-високо е съдържанието на меланин в тях, толкова по-ефективна ще бъде лазерната епилация. Светлата и сива коса е много малко чувствителна към светлинно въздействие.

Трябва да се има предвид, че само корените на космите, които са в етап на активен растеж в момента на облъчване, могат да бъдат премахнати. Обикновено само 20-30% от тях са в това състояние. Следователно са необходими повторни процедури на интервали от няколко седмици.  За да засегнат тези фоликули, които първоначално не са били активни.

Така след няколко последователни процедури, обикновено между 5 и 8, може да се постигне радикално намаляване на броя на нежеланите косми.

Лазерно обезкосмяване – Как точно работи?