Как да използвате кабел за почистване

Кабел за почистване на тръби

Ако водата се поддържа на същото ниво, можете да използвате специално устройство, стоманен кабел. Това е дълго, гъвкаво метално устройство, с дръжка от единия край и спирала или таралеж от другата. Този край се поставя в тръбата, дръжката се завърта, кабелът се премества, докато съпротивлението е малко. Мръсотията се изтласква и се отмива с вода или се изважда.

Имайте предвид, че е опасно да използвате кабел за пластмасови тръби.

Изчистване на запушване на сода и оцет

1. Налейте чаша сода в отвора за оттичане на кухненската мивка.

2. След това изсипете чаша оцет.

3. След това покрийте отвора със запушалка.

Вместо сода можете да използвате таблетка Alka-Seltzer.

При наличие на тежко запушване – използвайте химически готови продукти

Готовите химикали са предназначени за разтваряне на мазнини, коса и корозия, така че те са много мощни и заплашват здравето ви, а също така могат да повредят водоснабдяването. Затова ги използвайте само в краен случай. Най-известният такъв инструмент е „Къртицата“, която разтваря най-различни блокажи. Първо изплакнете тръбата с вряла вода, след това я напълнете с препарат за почистване, оставяйки го известно време, колкото е написано на опаковката, след това промийте обилно със студена вода.

Пластмасови тръби

Пластмасовите тръби не издържат на почистване с агресивни химикали. Изплаквайте ги с вряла вода всяка седмица и ги почиствайте с бутало, за да предотвратите сериозни запушвания на канали.

И само ако никой от горните метода не помагат, си струва да се свържете с водопроводчик.

Как да използвате кабел за почистване